به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایلنا، دکتر آمیتیس رمضانی دبیر انجمن عفونی کشور با اشاره به بحران ابتلای چندین هزار هندی به عفونت قارچ سیاه، بیان کرد: قارچ سیاه چیزی است که به طور عادی در همه کشورها حتی کشور خود ما در افرادی که نقص ایمنی شدید دارند، دیده میشود. این عفونت در افرادی که شیمیدرمانی میکنند یا به دلیل پیوند، داروهای کاهش سیستم ایمنی مصرف میکنند میتواند خود را نشان دهد.
وی ادامه داد: این قارچ در کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تهاجمی میشود و آسیب ایجاد میکند، اما در افراد با سیستم ایمنی نرمال هم امکان دارد وجود داشته باشد ولی کسی را بیمار نمیکند. حتی در کشورهای دیگر هم این عفونت فقط در افرادی که سیستم ایمنی خیلی ضعیف دارند، دیده میشود.
رمضانی افزود: در هند مشاهده کردند افراد مبتلا به کرونا که زمان زیادی و با شدت بالا درگیر بیماری بودند، موارد کپک سیاه در آنها بالا رفته است که حتما زمینهی این شرایط یک سیستم ایمنی ضعیف و بیماری طولانیمدت بوده است.
دبیر انجمن عفونی کشور گفت: درواقع برای کسی که طی یک هفته درگیر کرونا باشد این اتفاق نمیافتد و به نظر این افراد خودشان دچار سوءتغذیه، عوامل محیطی و فقر بودند و سیستم ایمنیشان از اول ضعیف بوده است که حالا با ابتلا به کرونا شرایط سختتری را متحمل شدند، اما توجه داشته باشید که این موضوع برای کشور ما جای نگرانی ندارد.
رمضانی در مورد علایم و نواحی درگیرکننده این عفونت در بدن افزود: بیشتر قسمت داخلی مغز و پشت حفرهی چشم را درگیر میکند ولی اینطور نیست که نشانههای اولیهی آن را بشناسیم و از طریق یافتهها متوجه بیماری شویم.
رمضانی بیان کرد: خیلی نباید روی علایم این بیماری تمرکز کرد. چون علائم غیر اختصاصی دارد و تاکید میکنم ضعف ایمنی که از قبل در مبتلایان هندی بوده، منجر به این مساله در هند شده است.
دبیر انجمن عفونی ایران در ادامه صحبتش در مورد خطر جهشهای ویروس هندی و آفریقایی گفت: وقتی یک جهش جدید میآید، قبلیها کمکم از منطقه خارج میشوند و سویه جدید که غالبتر است، شروع به گردش میکند. بنابراین الان دیگر ویروس ووهان را در بین بیماران نداریم و هرچه هست، ویروس جهشیافته انگلیسی است که غالب شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر که ویروس هندی و آفریقایی زیاد شده، ویروس انگلیسی نسبت به آنها ضعیفتر خواهد بود. بنابراین ویروس هندی و آفریقایی غالب خواهد شد.
رمضانی افزود: در بدن خیلی از افراد به دلیل تزریق واکسن یا ابتلای قبلی به کرونا، آنتیبادی وجود دارد و میتواند در برابر ویروس دفاع کند، اما این آنتیبادی در برابر ویروس هندی و آفریقایی ضعیف عمل میکند و امکان دارد عفونت مجدد به وجود بیاید؛ یعنی کسی که واکسن زده یا بهبود یافته، امکان دارد دوباره مبتلا شود.
دبیر انجمن عفونی کشور در پایان گفت: ما هم از این دو جهت از ویروس جهشیافته هندی و آفریقایی نگران هستیم، در ویروس هندی انتشار در بیماری بالا است و در مورد آفریقایی هم مواردی دیده میشود که آنتیبادی موجود نمیتواند ویروس را خنثی کند و با قدرت ضعیف مقابله میکند.
گفتنی است همزمان با اوج گرفتن کرونا در کشور هند، بیماری مرگبار دیگری شایع شده که قبلا نادر بوده و حالا افزایش یافته است. به گونهای که هزاران نفر از مبتلایان یا بهبودیافتگان کووید۱۹ حالا درگیر عفونت «قارچ سیاه» شدهاند.
در این میان خبرهایی مبنی بر مشاهده این بیماری در ایران نیز شنیده شده است اما دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری هاب عفونی گفته است: «جای نگرانی وجود ندارد چون این بیماری در ایران فراگیر نیست فقط مردم توجه داشته باشند از مصرف خودسرانه دگزامتازون خودداری کنند و تنها با دستور پزشک آن را مصرف کنند.»
در این باره بیشتر بخوانید؛
نظر شما